Blog

De herwaardering van het doen

8 April 2013
De herwaardering van het doen

Onlangs heb ik een bijzonder interessant boek gelezen. De titel is De herwaardering van het doen”, de auteur is Willem Verhoeven.

In dit beknopte boek beschrijft de auteur hoe door de tijd de afstand tussen managers/management en de werkvloer steeds groter is geworden en welke risico’s dat met zich mee brengt.

Als logistiek adviseur/interim manager zie ik regelmatig bedrijfssituaties die perfect als voorbeeld kunnen dienen voor dit bijzonder interessante boek.

Zo kom ik zeer gedreven managers tegen met inhoudelijke vakkennis, maar ik zie (te) vaak dat managers in een apart gebouw zitten, of in elk geval op een hoge verdieping in ‘het hoofdgebouw’ om vooral niet te veel last te hebben van ‘de operatie’ of ‘de werkvloer’.

Mensen, soms hele afdelingen zijn druk bezig met allerlei zaken en structuren, waar het primair proces in het gunstigste geval geen last van heeft.

Vaak worden  politici ervan beschuldigd te ver van de dagelijkse praktijk af te staan, maar vlak managers in het bedrijfsleven niet uit.

Natuurlijk moet je om goede resultaten te bereiken op hoofdlijnen beleid maken en sturen op hoofdlijnen, maar mislukkingen (van bedrijven die het niet redden tot grote rampen) worden vaak veroorzaakt door kleine details waar niemand op heeft gelet.

Juist nu klanten misschien niet maar staan te dringen aan de deur, veeleisender worden en de kosten overal toenemen, kunnen veel mensen in hun eigen werkkring nog veel verbeteren met de eenvoudige richtlijnen die in dit boekje worden meegegeven.

 

Ik wens u veel wijsheid en bovenal plezier bij het zaken doen!


pijl-blogTerug naar alle blogberichten
Adresgegevens adresgegevens
Frits de Wind Logistiek adviesKvK nummer 09130878
BTW nummer 198020284B01

Telefoon +31 6 52055160
Email f.dewind@fdwla.com
Bel mij terug bel-terug
Vul hier uw naam en telefoonnummer in om teruggebeld te worden.

Naam Telefoonnummer

pijl-blogVerstuur