Blog

Theorie en praktijk

8 Mei 2013
Theorie en praktijk

Een van de dingen waar ik mij altijd sterk voor maak, is dat management/managers niet te ver van de praktijk af komen te staan. Excel is een prachtig hulpmiddel, maar je kunt nu eenmaal niet een compleet bedrijf aansturen vanachter een beeldscherm met Excel.

Steeds vaker verliezen managers de binding en verbondenheid met de werkvloer. Terwijl het op de werkvloer juist gebeurt, de goede dingen maar ook de dingen die voor verbetering vatbaar zijn, en daar moeten wij, als (interim) managers, het nu net van hebben.

Ga dus vaker op die vloer kijken, praat met de mensen en vooral: luister!

En als je nu toch op de werkvloer bent, vergeet dan niet je voorbeedlfunctie uit te dragen. Voorbeeldfunctie op het gebied van professionaliteit, expertise maar ook zeker veiligheid.

Onlangs heb ik mijn certificaten voor onder andere hef- en reachtruck weer kunnen verlengen door een aantal dagen op cursus te gaan.

Niet dat ik wil of kan concurreren met een ervaren heftruckchauffeur, die zal beter en sneller werk leveren dan ik, maar ik mag werken met deze transportmiddelen, begrijp de mensen die erover praten en heb weer veel geleerd over het werken met intern transportmaterieel en de veiligheid daarom heen.

Opvallend is dat bij een goed veiligheidsbeleid kostenbewustzijn en veiligheid juist hand in hand gaan.

 

Ik wil graag een keer bij u komen kijken en praten over verbetermogelijkheden!!


pijl-blogTerug naar alle blogberichten
Adresgegevens adresgegevens
Frits de Wind Logistiek adviesKvK nummer 09130878
BTW nummer 198020284B01

Telefoon +31 6 52055160
Email f.dewind@fdwla.com
Bel mij terug bel-terug
Vul hier uw naam en telefoonnummer in om teruggebeld te worden.

Naam Telefoonnummer

pijl-blogVerstuur