Blog

Update

12 April 2014
Update

De titel van dit bericht slaat allereerst op het bijwerken van de blog op de website van FDWLA, maar er is veel meer te melden onder het kopje ‘Update’, leest u verder.

 

Het is de afgelopen tijd stil geweest rondom de blog op FDWLA. De oorzaak was zeker niet dat er niets te melden viel, het was meer een kwestie van focus op andere zaken waardoor de blog te weinig aandacht kreeg.

 

Tweede punt waarop de titel ‘Update’ slaat is welke activiteiten er zoal uitgevoerd zijn geweest door FDWLA in de afgelopen tijd.

Er zijn weer diverse interessante en succesvolle projecten uitgevoerd. Zo is er gewerkt aan een pakketselectie voor een planningsvraagstuk bij een ministerie. Omdat het om een overheidsdienst gaat, valt dit onder Europese Aanbesteding. De wetgeving op dit gebied, maakt het allemaal niet eenvoudiger om een software-pakket te selecteren, alhoewel de gedachte achter de Europese Aanbestedingsregels natuurlijk heel goed is. Inmiddels is de aanbestedingsfase voorbij, is de keuze gemaakt  en is een begin gemaakt met de implementatie. Daarbij komt het aan op het analyseren van de producten en de processen, om die vervolgens zo goed mogelijk in de software te modelleren. Kenmerk van een (transport-)planningsvraagstuk is dat een planning die voor 80% juist is, niet bruikbaar is en ook niet door planners zal worden geaccepteerd, immers de planning moet volledig juist zijn. Als het softwarepakket zorgt voor een planning waarbij samen wordt geladen wat niet in één voertuig mag, of een voertuig op cruciale bestemmingen te laat aankomt, is dat een slechte planning die uiteindelijk door niemand echt geaccepteerd zal worden. Daarom komt het nu erop aan de juiste parameters te onderkennen, die parameters op de juiste waarde in te stellen en vervolgens correcte optimalisatiedoelstellingen te bepalen.

Verder is FDWLA nog werkzaam geweest op de kwaliteitsafdeling van een farmaceutisch bedrijf in een vestiging in Duitsland en in een Oostenrijkse vestiging. In die kwaliteitsafdelingen draait het om logistieke principes als prioriteiten, capaciteiten, doorlooptijden en wachttijden. Door de situatie goed te analyseren, in combinatie met praktisch en nuchter nadenken, konden in een korte periode significante verbeteringen worden gerealiseerd.

 

Ten derde slaat de titel ‘Update’ op het bijhouden en uitbreiden van kennis. De nodige cursussen hebben daar in de afgelopen tijd weer aan bijgedragen. Gevolgde cursussen liepen uiteen van Code 95 (verplichte bijscholing voor beroepschauffeurs, zowel op de vrachtwagen als op de touringcar), BHV (bedrijfshulpverlening, bestaande uit brandbestrijding, ontruiming en eerste hulp inclusief reanimatie), maar ook meer vakgerichte cursussen als keurmeester intern transport (o.a. heftrucks), keurmeester opslagsystemen (palletstellingen en legborden), alsook diverse cursussen op het gebied van projectmanagement, lean en planningssystemen.

Om meerwaarde voor klanten te kunnen bieden, is het belangrijk bestaande kennis op te frissen en uit te breiden. Daarin is de afgelopen periode de nodige energie gestoken en ook in de toekomst is dat een punt van blijvende aandacht.

 

Bent u geïnteresseerd geraakt, neem dan vrijblijvend contact op met Frits de Wind Logistiek advies.


pijl-blogTerug naar alle blogberichten
Adresgegevens adresgegevens
Frits de Wind Logistiek adviesKvK nummer 09130878
BTW nummer 198020284B01

Telefoon +31 6 52055160
Email f.dewind@fdwla.com
Bel mij terug bel-terug
Vul hier uw naam en telefoonnummer in om teruggebeld te worden.

Naam Telefoonnummer

pijl-blogVerstuur